Att byta namn på en karaktär

Vabbar och funderar på nya namn på huvudpersonen i mitt andra manus som blivit antaget. Tage valde jag eftersom Tage var en kille som ville leka med min son när vi var på Teneriffa i somras och ja jag såg honom framför mig när jag skrev manuset. Fast nu är det så att en annan författare har skrivit en serie om Tage på camping och för samma åldersgrupp och hon ska få ha Tage för sig själv tänker jag. Jag sitter nu och läser högt och testar olika namn. Det lutar åt ett namn på E, som illustratören föreslog. Verkar inte heller finnas så många barnböcker med det namnet och inte för den åldersgruppen. Vi får se…:-)

Känner att jag vill lära mig mer om Word. Jag känner mig väldigt mycket nybörjare när det gäller att använda Word på ett mer avancerat sätt. När man ska tänka på olika marginaler osv. Det får stå på min ”att göra lista”!

Ska även skriva vidare på en handledning till boken om Tage (som nu får byta namn). Jag har bett en vän som är lärare att hjälpa mig läsa igenom. Jag har börjat läsa in mig på läroplanen och framförallt ämnena bild, svenska och SO. Även om jag arbetar inom skolan så har jag inte särskilt bra koll på läroplanen. Barnkonventionen vill jag ha med så försöker kolla upp en lättförståelig variant av den och hur man bäst källhänvisar.

Jobba heltid och ha småbarn ger inte mycket tid över för skrivande och fixande men man får passa på när det är vabb och snart är det långt jullov…:-)img_3839


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s