En tredje bok

Två veckor kvar på sommarsemestern som har varit lång och skön. Elton får en idé är skickad till tryck och kommer om ca 3 veckor. Den fick en fin recension av Alan Pejkovic och kan läsas i BTJ-häftet nr 19, 2017. Hurra! Ännu mer hurra är att jag när vi var i Italien i början av sommaren fick  mail från Ulrika på Idus förlag om att de vill ge ut en tredje bok. Det känns helt overkligt och så himla roligt! Det är en lättläst kapitelbok och i höst börjar Maria A Keusseyan att illustrera även den. Jag är så glad att jag har fått två grymt bra illustratörer till mina böcker! Lätta och roliga att samarbeta med. 9 september kommer jag träffa Maria för första gången IRL, då ska vi ha ett bokevent under Kulturnatten i Uppsala. Det ska bli kul! På Bokmässan i slutet av september får jag äntligen träffa Hedvig som illustrerade Ali får en idé IRL, vi har ett pass ihop i Idus förlags monter. Rätt häftigt att man kan göra en hel bok tillsammans författare, illustratör, förlag och tryckeri utan att träffas överhuvudtaget. Det ska bli väldigt kul och trevligt att få träffa Ulrika, Sandra och de andra på Idus förlag när det är Bokmässan. Det ser jag fram emot! Jobbar i huvudet när det gäller det här med att gå utanför komfortzonen och ”sälja sig själv” på Bokmässan, event osv. Det känns lite läskigt men man ska utmana sig själv. Ikväll har jag beställt visitkort och jag tror att det lutar åt att jag startar enskild firma. Vi får se.

Ali och Blåklockans hjältar har fått några ytterligare fina omdömen under sommaren. Bland annat utsåg @Villivonkanbooks på Instagram boken till Juni månads favorit och  hennes son ville läsa den jämt. Härligt! Det är så kul att få respons från människor, framförallt barn som läser ens böcker. Jag tycker att det fortfarande känns både läskigt, overkligt och konstigt att andra människor läser det jag skrivit och då är det extra kul att få höra att andra faktiskt tycker om det jag skrivit. Så jag är så glad för alla fina kommentarer jag fått om boken och jag hoppas att Elton får en idé ska tas emot på samma sätt och nå ut till ännu fler barn via skolor, bibliotek, förskolor, familj och vänner. Jag hoppas verkligen det blir en bok som når skolorna eftersom det finns en tillhörande lärarhandledning till den som utgår från barnkonventionen.

Ja en sommar med firande av nya böcker, slutarbetet med Elton får en idé, skrivande på lärarhandledning till tredje boken. Dessutom har vi läst en massa barnböcker, hittat barnradion och barnensbokpod så vi har kunnat lyssna på böcker när vi åkt bil. Hannes har haft en läsläxa över sommaren, läsbingo och det har varit toppen tycker jag!

Två veckor kvar, sen tillbaka till vardagen med jobb, förskola och skola. Ser fram emot hösten och i alla fall två inplanerade bokevent (Uppsalas Kulturnatt och Bokmässan)!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s