Sam och hemligheten

Sam och hemligheten heter min tredje bok. Den kommer ut senare i år 2018. Maria Andersson Keusseyan har börjat illustrera den nu. Jag ville skriva en bok om dåliga hemligheter men eftersom jag tror att det finns en hel del vuxna som inte vill/vågar läsa för barn om dåliga hemligheter som exempelvis missbruk i familjen, sexuella övergrepp och andra tunga hemligheter så valde jag en mindre tung hemlighet men som för Sam känns jobbig. Sam är på väg hem från sin bästa kompis Amina när han råkar få se något han inte skulle se. Det han ser gör att han blir hotad och han vill inte gå till skolan. Han förstår att han inte kan berätta om det han sett till någon.

Till boken finns en lärarhandledning och där tas även andra dåliga hemligheter upp och hur en kan prata med barn om att dåliga hemligheter får en alltid berätta för en vuxen så att en kan få hjälp.

Jag ser fram emot att se Sam, Amina och de andra i boken växa fram nu när Maria börjar illustrera och jag ser fram emot att få hålla boken i min hand.